Inväntar tröttheten

Hej hopp!! Här sitter jag och tuggar på min "pink salmon and avocado toast" och väntar på att tröttheten ska knacka på dörren. Lär dröja ett tag, gick inte upp förrän klockan slog två idag, skönt!!

Veckan och helgen har varit bra, mycket bra om jag tänker efter.
Har jobbat och stått i en hel del, men har också haft lite ledighet däremellan. Kan berätta lite om helgen som för min del i vanliga fall alltid börjar klockan elva på fredagar, lite lyxigt sådär!

I fredags gick beach-planerna bort på grund av vädret, kankse nämnde det i förra inlägget.... Men kvällen blev trevlig. Åt middag med Evelina, Nicolina, Matilda och Linn på en mysig mexikansk restaurang. Sedan gick vi till Transport för att se vad som kunde erbjudas där, inte mycket så vi drog oss så småningom hemåt.

Lördagen bjöd på hyfsat väder, till en början, så då var det Brighton beach som gällde. (Blev inget Philip Island denna helg). Lite sol, lite bad och sen kom molnen... På vägen hem inhandlade vi lite mumsiga varor till kvällens middag. Sallad stog på menyn. Pastasallad och fruksallad.
Sen kom regnet(!!!!!!!!) En lyckad kväll blev det ändå hemma hos Nicolina och också ute i stan. Vi träffade upp en fransk och en tysk tjej som joinade oss och de var trevliga. Trots regnet var vi glada och jag hade väldigt roligt måste jag säga. Att vänta på en taxi i nära en timme var dock inte lika roligt, går fasen inte att få tag på en taxi fredag- och lördagkvällar. Men hem kom vi tillslut, runt halv fem. Busigt hihi!

Idag har jag inte gjort för mycket, hann knappt vakna förrän det var dags att jobba igen. Jobbar bara tre timmar på söndagkvällarna så det går fort. Jag och tvillingarna anordnade en liten danstävling, gissa vem som vann! Inte jag i alla fall. När jag står och dansar som en galning till U2 - beautiful day så kommer Rachael och Andrew hem från sin tennismatch, haha de fick sig ett gott skratt!

Lite bilder på det? JA TACK!














Skål på det!

Hoppas han kommer snart, Herr Trötthet.

Dö väder, dö!

FAN vad jag är trött på detta förbannade väder!! (Ursäkta ordvalet)
Jag svär på att sedan jag kom hit har det varit fler dagar med dåligt väder än med bra väder. Defenitionen av dåligt väder kan diskuteras, men allt från molningt till spöregn och åska är min defenition. Och ja, allt detta har vädergudarna bjudit på, i mängder. Jag och de andra svenska Au pairerna hade planerat en dag på Brighton beach idag. Perfekt dag för stranden imorgon tänkte vi igår, väderleksrapporten såg lovande ut. Men nej, idag vaknar man, tittar ut genom fönstret, och möts av en stor besvikelse. Molnigt och grått, där var det beachhänget kepprätt åt skogen!

Självklart har vi också planerat en tripp till Philip Island imorgon, men nu vete fan hur det blir med det. Allt tack vare äckelvädret som ändras stup i kvarten. Tänk att ni har en hel bunt med olika slags vädertyper (soligt, molnigt, regnigt, blåsigt, vindstilla, åskväder, snöigt (??) osv), sen mixar ni ihop dem lite härligt sådär och kastar ut dem lite hit och dit, titt som tätt, timma för timma, dag för dag. Då får ni en sommar, en sommar i Melbourne. Inte vilken sommar som helst, den regnigaste sommaren på hundra år här i Melle!! Ja, för det är vad de säger här.

Frågan jag ställer mig är följande: Vad fasen gör jag här NU?? Kunde lika väl varit hemma i gamla ruttna Jönkan och njuta av kyla och frost! Jag borde inte klaga, men står inte ut längre!!

De två senaste dagarna har solen skinit och temperaturen har varit okej. Vad gjorde man då, jobbade... Dagarna innan dess var det rena istiden här, i måndags ca 15 grader dagtid som kallast. Fick sätta på mitt värmeelement på natten för de har ju för sjutton ingen isolering eller värmesystem i husen här. Rena tortyren.
Gud, om du hör mig nu, ge mig som och 40 grader celsius!

Nepp nu ska pessmisten vara tyst och sluta jämra sig över små baggateller så som skitväder.

PS. Solen börjar titta fram igen...DS.

Kunde lika väl varit här nu...
Kunde lika väl varit här nu...

Jak är den duktik

Jaak är den duktik på den uppdatereng, miiicke duktikkk!

Man måste dö några gånger innan man kan leva.

Australiens konstigheter orkar jag inte skriva om nu. Punkt.

Är så glad över att den här veckan är över! Har hänt mycket saker, både bra och dåliga.
Veckan började med katastrof, men avslutades i alla fall alldeles perfekt. Skype med M-elie och Vickis_91, guld värt.

Lägger upp lite bilder från veckan som gått :)


Partaj


Hoho


Au pair-träff

Frän bild, verkligen.

Lite bröllop

Nu ska jag intaga sovläge i sängen för att få lite sömn. Ingen skönhetssömn direkt, ska upp om cirkus 5 timmar, underbart!!!!!!

Hallå i stugan!

Har varit ute och fixat lite nässpray, frimärken och annat vehövligt. Så nu har jag postat iväg två vykort till La Suède. Ett till Babsan (Farmor), och ett till Dundrets ÄB (russindagiset number one och mitt föredetta jobb). Inga elektroniska brev här inte, nepp, gamla hederliga vykort är vad tanterna begär! Saknar faktiskt mina jättebebisar på Dundrets, vissa i alla fall. Speciellt de scenila, de är sötast. Undrar hur det är med dem, en del kankse har gett upp...

Vädret sviker idag också, satans bananer! Ska ju ut ikväll. Borde ha skaffat mig ett paraflax innan när jag var ute. Jaja vädret ska inte få stoppa kvällen.

Nu ska jag ta mig ett lite snack. Saladas med Vegemite. Vad fasen är Saladas och vegemite tänker ni! Saladas är typ vanliga osötade kex. Vegemite är... inte vet jag men en australiensk svart gägga som smakar bra i små mängder men kattpiss om man lassar på för mycket. Lukta ska man inte göra, mår illa bara jag tänker på det.

Mer om Australiens konstigheter bjuder jag på i nästa inlägg, typ mat och de "artiga" människorna. Allt för att roa er få som kankse då och då kikar in här.

HAHAHA jag dör lite varje gång jag ser den här bilden. Vem fan är stolpskottet i mitten?



See ya!



Olycksfågeln

Hallå där!

Vaknade för någon timme sedan, skönt! Tydligen så är städerskan tillbaka efter sin sommarledighet och här städas förfullt. Vill inte vara ivägen för den söta chingchongkvinnan så jag väntar med frullen och tänkte att jag skulle passa på att blogga.

Den lilla incidenten som inträffade i förrgår tänker jag inte nämna i detalj här på bloggen. Mina päron följer dessvärre min eminenta blogg så får vara lite försiktig...
Mådde i alla fall fruktansvärt dåligt den dagen och skämdes likaså. Föräldrarna borde satt mig på "the Naughty spot" (som de faktiskt har här i huset haha) för att ruttna där typ. Neeee, så illa var det väl inte?!!

Arbetsveckan har förövrigt än så länge funkat bra. Skönt att tvillingarna äntligen har börjat skolan, vilket gör att jag på måndagar, tisdagar och ibland onsdagar är ledig mitt på dagen. Underbart! Om jag är hemma på den tiden så kan jag dock tyvärr inte låta bli att plocka lite i huset. Tvätt, lite städning osv känner jag mig tvungen att göra, fast än att jag inte jobbar. Usch, får sluta upp med det där!!! Jag tror att i slutändan kommer min 35 timmars arbetsvecka gå upp mot en sisådär 45 timmar.... Å andra sidan bor jag ju här så det vore väl konstigt att jag inte hjälpte till med hushållsysslorna.

Igår var jag ute, vilket var helt okej. Det var en kandensisk tjej, Shelby, som jag träffat en gång innan, (Vi är tydligen bästisar nu) som fyllde år och hade lite födelsedags-utgång. Jag och tre andra svenskar möttes upp och sen träffade vi Shel och hennes andra friends. Det var ruuuligt men vi var inte så taggade och vi åkte hem ganska tidigt, skönt det med. Men på fredag, då jäklar ska det taggas te ordentligt!

Förövrigt har jag märkt att spotify inte funkar efter två veckor utomlands. Jo förresten, om man har premium funkar det, och om man håller sig inloggad hela tiden.... Men det fattade ju inte jag.
Avslutar med lite musik, bra musik enligt mig.









Nu ska jag sätta mig i SOLEN och äta frukost. Pusspåer!



Leaking

Det spöööregnar ute! Det läcker in vatten i huset lite här och var, bland annat i mitt rum. Barnen tror det är världens undergång och de har storlipat hela kvällen.

På tal om läckor... Ni ska bara veta hur oläcker jag kände mig när jag klampade in genom dörren som en slickad katt innan idag. Hahaa kul jag är, och trött.

RSS 2.0