Inte okej

Fick nyss reda på att H&M inte finns här. INTE okej!!

Orkar inte blogga, helt slut efter dagens arbete och hetta. Imorgon blir det ännu varmare, och jag jobbar från åtta till sju. Kan inte blir bättre så att säga...

Vill också påpeka att jag förhoppningsvis ska få se Kings of leon live inom en snar framtid!


Varmt

Tjosan! Idag har det varit varmt, riktigt varmt. 35 grader. Det gillar vi skarpt.
var ute för första gången här i Melbourne igår, det var najs. Vilken stad!
Nu sitter jag här, nyduschad och fräsch efter en joggingrunda, och mumsar på min Tuna pasta och kollar tennisfinalen.
Bilderna som jag tänkte lägga ut förra gången kommer här. Inte mycket att hänga i julgranen men ändå.


Julie som gjorde mig sälle under dagen :)


Dubbelmatcherna hade vi iaf tillgång till haha


Mitt i stan


Så nu har jag iaf bevisat att jag varit där. Tufft? Nja...

Me like 1

Me like 2

Det var allt från Cilla Grön för den här gången. Välkommen åter!


I have nothing to say, I should blog about it!

Hej så att säga. Kom precis hem från lite tennisspelande och en joggingtur, helt slut! Ska snart gå till sängs och klockan är inte ens nio här. Vad är det för fel på mig?
Idag har solen skinit hela dagen, och vad har jag då gjort, jobbat! Skulle inte förvåna mig ett  dugg om det regnar imorgon, då jag i stort sätt är ledig. Får panik snart om jag inte uppnår den perfekta brännan ;)

Gårdagen spenderades som sagt på Australian Open. Det var verkligen värt att se och värt pengarna. Vi betalade 30 dollar, dvs ungefär 200 svenska riksdaler. Det enda kruxet med detta milda pris var att man inte hade tillgång till de två största arenorna, där de viktiga matcherna spelades. Fast nej, det hade inte varit värt 200 dollar, alltså 1400 svenska riksdaler, för att få se Nadal spela. Så sportintresserad är jag inte, tack och lov!

Igårkväll "unnade" jag mig också en joggingtur. Det sista Andrew (pappan) sa innan jag begav mig var: "Don't get lost!". Efter en timma och tjugo minuter stog ja vid dörren igen. Lyckat! Klockan var väl cirkus så där runt tiotiden. Jag möttes av en orolig Rachael (mamman) som med telfonen i högsta hugg ringde Andrew och sa att jag var hemma. Han hade nämligen åkt för att leta efter "Hon som inte har något lokalsinne". Usch vad jag skämdes haha. Snällt av dem att de brydde sig, men just då önskade jag att de inte skulle ha brytt sig ett skit.

Nu har jag fyllt detta inlägg med lite ointressant blajja. Göttkött!

Bjussar även på lite bilder från gårdagen i detta inlägg.

Nej det gjorde jag visst inte, något fel med uppkopplingen så det får bli en annan dag. Nu ska jag somna in till en film, lövley!


A Seymour?

Ny Adapter=Bloggtorkan är över! Törstiga?! Det löser vi.

Mer än en vecka sedan jag uppdaterade, har hänt ganska mycket sedan dess. Skulle jag berätta allt här i minsta detalj skulle ni somna. Så jag skippar det. Självklart kan jag berätta lite, kort och koncist. Punktform skulle passa perfa, lite bilder på det också. Here we go!

De senaste dagarna har jag bland annat gjort följande:

  • Jobbat för första gången. Har gått finfint.
  • kört bil för första gången på fel sida av vägen och med ratten på fel sida av bilen. ja det är trotts allt vänstertrafik som gäller här. Har nu börjat vänja mig som tur är. Var dock nära på att repa Andrew's (Pappan) bil, och då snackar vi inte om någon rostig gammal skoda, ack nej!!
  • Bränt sönder mig. Det har inte varit många soliga dagar vilket inte uppskattas. De få dagar då vädret och jag har kommit väldigt bra överrens har jag därför paniksolat. Resultatet av det blev kort och gott, lobster! Resultatet av lobster blev ömsande orm. Tummen upp!
  • Shoppat. har hittat ett par favoritaffärer.
  • Åkt vattenskidor. Oj nu ljög jag. Försökt åka vattenskidor om sanningen ska fram. Jag är för klen helt enkelt, men ska banne mig inte lämna detta land utan att ha åkt vattenskidor.
  • Sett livs levande vilda kängurur. Kolla in bilderna vetja!
  • Träffat trevliga människor. Bland annat en danska tjej som heter Julie, två svenska tjejer, Nicolina och Evelina. Verkar vara hyvens kvinnor allihopa!

Lite bilder piggar alltid upp, njut!


Rye pier


På kängurujakt. Caroline, Christopher, Siel, Eliza and Ruby.


Fetaste kängurun




Good luck!

En som kan

Thomas på båtturen

All the girls


Mitt rum. Älskar sängen!

Vardagsrummet

En del av köket

Mitt och barnens badrum. Inte för roligt att dela med tre barn, plus att man inte kan låsa dörren. Det funkar så att säga.

Husets hjärta. Poolen!

Det var allt jag hade att bjuda på idag. Imorgon är det Australian day och jag är ledig och ska på Australian Open med Julie, det ni!






shudeladihu

Har inte kunnat blogga på ett tag och det lär dröja ännu en hel vecka till. Min svenska adapter funkar inte ihop med min datorladdare. Tipptopp! Så nu sitter jag här och skriver som en galning, endast 12 % kvar av batteritiden. Vill tacka min far ödmjukast för att han köpte en reseadapter som inte gick att använda till jodade kontakter... Och inte går det att få tag på en här. En ny reseadapter är påväg som tur är, lär dröja cirkus en vecka. Tills dess blir det bloggtorka.

Tack och hej!!!

Tack!

Idag, runt cirkus tretiden, hände något storslaget. Solen tittade fram!! Det har regnat varenda dag sedan jag kom hit, kanske var det jag som tog med mig Svenne-klimatet down way here?! Vem vet och vem bryr sig?
Det glädjer mig att jag ska få njuta av solen imorgon, medan folket där hemma kan sitta och huttra i sina iglos.
Förövrigt har det varit en alldeles förträffligt fin dag och jag älskar min nya väska!

Pusspåt

Nämen tja

Jaha då sitter man här på sänga, helt slut i huvudet och klockan är bara nio!
Att se själva stan idag var mer än najs. Självklart glömde jag kameran hemma första dan i storstan. Så tyvärr blir det inga bilder på den finfina staden i detta inlägg. Hur som helst borde alla få uppleva Melbournes livliga gator. Jag har bara sett en del av stan, men av det jag har sett så gillar jag den skarpt. Mycket shopping!!
Vi var också på MCG  (Melbourne cricket ground) på en guidad tur inom den feta arenan. Kul att se, men dock inte lika kul att lyssna på en gammal gubbe (runt 75 bast) snacka om cricket!
Efter stadsvandringen blev det en massa barn igen. Dans och godnatt-läsning stod på schemat. kuljul :)

Imorgon ska vi åka till något stort shoppingcenter här i närheten. Samtidigt ska småtjejerna gå på bio, och då ska jag ta hand om den här godingen, som jag förövrigt har lust att äta upp..





Nu var man äntligen här

Nu är jag äntligen framme!! Efter en lång flygresa så var det så fruktansvärt skönt att komma fram!! Familjen är jätte snälla och barnen har varit på mig som iglar, söta sådana dock. Imorgon ska jag följa med Caroline( nuvarande Au pair), hennes bror och hans flickvän till Melbourne city, blir kul! Nu orkar jag inte skriva mer, mitt huvud sprängs av överansträngning. Det är jobbigare än vad man tror att koncentrera sig på att förstå och prata engelska.
Vilket tråkigt inlägg detta blev, bättre kan jag.. men inte idag!

Pusspaj

Idag är det lördag!

Jag ska inte åka till Australien kom jag på igårkväll när jag stog och borstade gaddarna. Jag ska FLYTTA till Australien! Undra om jag har fattat det. Jag kom också på i samma veva att jag ska bo i kollektiv hahah, Jag och sex andra. Å andra sidan ska det nog gå bra, jag har ju alltid varit lite av en hippie.

6.55 pm går flyget från landvetter. Då kommer jag få våndas med en ca 25 timmars härlig flygresa allt som allt. detta ska nog också gå bra, förhoppningsvis. Ett ororsmoment är att jag kankse går vilse. Jag menar, man har tyvärr fårr äran att arva Pappas lokalsinne. Går ju för tusan vilse i stan ibland, nästan.

Nej, inte mycket mer att säga. Förutom att jag kommer sakna en massa fint folk här hemma!!

Bland annat de här godingarna, ja i alla fall de som ser normala ut på bilden..

Sen hade jag tänkt lägga in en bild från Magalufsan, men hittar inte den! Ni vet vilka ni är!
Alla ni andra som jag kommer sakna vet också vilka ni är!

Stödstrumporna är på, Lets gå!


Hold your horses!

Idag har jag virrat runt som en yr höna! Har flängt hit och dit utan större resultat. Har en hel del att uträtta morgondagen till ära. Nej dagen till ära, klockan är ju fasen snart tre på natta!!
Tvättmaskinen gick sönder idag med (bäst tajming) och har en del kläder kvar som ska få äran att följa med på resan som  inte är tvättade. Inte bra!

Idag har jag återigen sagt "På återseende!", som jag så positivt kallar det, till lite fina människor. Dock var det inte en så positiv känsla jag hade när jag kramat om siste man och gasat vidare till min boning igen efter en trevlig fika. Nu ligger jag här nedkrupen under mitt fluffiga täcke med datorn på maggen, snarare kaggen kanske. Avslappnande tänker ni! Nej inte direkt. Hjärtat slår minst 1000 slag i minuten och slagen liksom ekar ända upp i huvudet. jag mår illa. Jag tänker på allt som jag måste hinna göra innan avfärd, allt som ska packas, inhandlas och fan och hans moster!

Annars är allt på topp. Förväntansfull, glad och upprymd till max!

Denna låt, som förövrigt kan klassas som en favorit, passar ypperligt bra till detta panik-inlägg!




Häpårä!

Man ska aldrig säga aldrig

Jaha, då har man skaffat blogg, fan! Jag som har lovat mig själv att inte börja blogga. Tycker det är meningslöst att blogga när man inte har något vettigt att skriva om. Nu kanske jag har det, ska ju lämna Jönkan, Svenneland, Europa och fara till självaste Australien!! Vi får se om jag kan klämma fram lite fina inlägg därifrån, vem vet?

Ursäkta min ooo så "fina" bloggdesign! Fattar ju ingentingo! Försökte fixa lite här innan, gick dessvärre inget vidare som ni ser. Det får se ut så här ett tag så får jag ta itu med det när jag har lust och ork.

Snart åker jag, närmare bestämt på Lördag. Nervös? Nesch inte det minsta...

Adjöss!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0